Kultura v periodickém tisku Pardubicka - Vašáková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce přibližuje vývoj periodického tisku, vycházejícího na území Pardubicka po roce 1989. Podrobně mapuje prostor, který věnují kultuře místní regionální noviny, časopisy i zpravodajské celostátní deníky. Hlavní náplní práce je analýza dané problematiku a zjištění skutečného stavu a významu, jaký je věnován kultuře na stránkách periodického tisku.
Culture in the press of Pardubice region
Keywords: Culture; Newspapers; Pardubice Region; Kultura; periodika; regionální tisky; Pardubicko