Správa členěného statutárního města - Ondráková, Soňa (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se nejprve zabývá statutárními městy obecně a poté aplikuje teoretickou část na konkrétní příklad města Pardubice. Cílem bakalářské práce je zjistit, jaké výhody a nevýhody přináší členění statutárních měst a navrhnout, jak zmírnit či úplně odstranit uvedená negativa.
Administration of broken statutory town
Keywords: statutární města; Samostatná působnost; přenesená působnost; úřady; městské obvody; hospodaření; statutory towns; Independent competence; transferred competence; offices; urban districts; Management