Zaměstnanecké benefity - Čečetková, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zaměstnaneckých benefitů, které jsou v dnešní době nedílnou součástí celkové odměny poskytované zaměstnancům za jejich práci a dávají organizaci možnost odlišit se od ostatních společností. V práci jsou nejprve uvedeny teoretické poznatky z oblasti odměňování a zaměstnaneckých benefitů. Dále je zde vytvořen přehled zaměstnaneckých benefitů využívaných v České republice a jejich daňová výhodnost jak z hlediska zaměstnance, tak i zaměstnavatele. V závěru je provedena analýza poskytování zaměstnaneckých benefitů ve vybraných společnostech na základě výsledků dotazníkového šetření a komparace těchto společností na základě různých kritérií.
Employee benefits
Keywords: employee advantages; employee benefits; remuneration system; cafeteria; tax preference; basis of assessment; zaměstnanecké výhody; zaměstnanecké benefity; systém odměňování; daňové zvýhodnění; vyměřovací základ