Enkapsulace termochromních systémů - Hovjacká, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této práce bylo nalezení optimálního experimentálního postupu mikroenkapsulace třísložkového termochromního systému do melamin-formaldehydové pryskyřice za použití vhodného emulzifikátoru. Sledován byl vliv množství emulzifikátoru a podmínek během mikroenkapsulace na velikost a kvalitu připravených mikrokapsulí. Pro vyhodnocení mikrokapsulí bylo využito měření distribuce velikosti částic, analýza na elektronovém mikroskopu a termogravimetrická analýza.
Encapsulation of termochromic systems
Keywords: mikroenkapsulace; in situ; termochromní systém; melamin-formaldehydová pryskyřice; in situ; microencapsulation; thermochromic system; melamine-formaldehyde resin