Vliv komplexu polysacharidů s triterpenickými kyselinami na vybrané buněčné linie a kultury - Krčmář, Martin (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce obsahuje srovnání účinků čistých vázaných či enkapsulovaných triterpenických kyselin na vybrané buněčné linie a kultury pomocí testů cytotoxicity XTT a antiprofliterační aktivity MTT.
Complex of polysaccharides with triterpenic acids and its effect on selected cell lines and cultures
Keywords: triterpenické kyseliny; glykosaminoglykan; beta-glukan; protirakovinný účinek