Herní platforma Netbeans - Janíček, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2016)
V práci je věnována pozornost vývoji vlastních platforem NetBeans za pomoci platforem Java a JavaFX. Výsledkem je desktopová aplikace, kterou lze nainstalovat za pomocí instalačního balíku. Aplikace umí vytvářet 2D mapy obsahující dvě vrstvy a následné uložení do XML. Součástí aplikace je i vytvořená vzorová hra využívající prostředky aplikace jakožto vývojové prostředí.
Game NetBeans platform
Keywords: NetBeans; Java; JavaFX; NetBeans Platfrorm Application; XML; NetBeans; Java; JavaFX; NetBeans Platfrorm Application; XML