Porovnání klasické stabilizace a zesílení umělých svahů pomocí geosyntetik pro pozemní komunikace - Pavlíková, Martina (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnována tématu stabilizace svahů pomocí mechanicky zlepšených zemin, zemin zlepšených stabilizací a zemin zpevněných pomocí výztužných geosyntetických materiálů pro těleso pozemní komunikace. Jejich vlastností a možnosti využití za účelem vyztužení.
The comparison stabilisation and reinfocement of batters with geosynthetics for road embankments
Keywords: geosyntetika; silničního tělesa; pevnost v tahu; průtažnost; strmé svahy; geosynthetics; road embankments; tensile strenght; elongation at break; steep slopes