Výkonový tester startovacích olověných akumulátorů - Jaroš, Michal (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá návrhem, výrobou a oživením výkonového testeru startovacích olověných akumulátorů. První část práce je určená k seznámení s problematikou olověných akumulátorů. V této části nechybí ani přehled možných přístupů k testování akumulátorů a přehled komerčně dostupných testerů. V druhé části práce je popsán vývoj zařízení. V této části je detailně popsán návrh, simulace a výroba zařízení. Závěr práce se zabývá testováním zařízení a vyhodnocením výsledků.
Power tester of starting lead acid accumulators
Keywords: startovací olověné akumulátory; tester; simulace; elektronická zátěž; vnitřní odpor; starting lead acid accumulators; tester; simulation; electronic load; internal resistance