Každodenní život dospělých s epilepsií - Krupičková, Zdislava (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá tématem "Každodenní život dospělých s epilepsií". Tato bakalářská práce je rozdělena na teoretická východiska a průzkumnou část. Teoretická část mimo jiné definuje samotné onemocnění epilepsií, popisuje různá dělení tohoto onemocnění a obsahuje také kapitoly zabývající se léčbou, režimovými opatřeními a první pomocí v případě epileptického záchvatu. V průzkumné části bylo využito anonymního dotazníkového šetření. Tato část práce se zajímá o to, jaký je každodenní život dospělých s epilepsií, jak těžké je pro epileptiky dodržovat režimová opatření, jak dodržují celkově léčbu a zda samotné zjištění tohoto onemocnění nebo následná léčba či režimová opatření ovlivnili jejich život. Získaná data jsou zpracovávána v programu Microsoft Excel a prezentována ve formě tabulek a grafů.
The everyday life of adults with epilepsy
Keywords: epilepsie; pacienti s epilepsií; režimová opatření; život s epilepsií; epilepsy; patients with epilepsy; regimen measures; life with epilepsy