Gruppen von Einwanderern in Deutschland nach dem 2. Weltkrieg - Červinková, Dana (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce analyzuje čtyři největší přistěhovalecké skupiny, které po druhé světové válce přišly do Německa. Práce se dále zabývá vývojem přistěhovalecké legislativy v Německu od roku 1945 a pomocí statistik popisuje současnou situaci cizinců na příkladech školství a zaměstnanosti.
Keywords: přistěhovalci; Německo; 20. století; Integrace