Souvislost syndromu vyhoření s osobnostními charakteristikami u porodních asistentek - Chladová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku syndromu vyhoření se zaměřením na porodní asistentky. V teoretické části je blíže popsán syndrom vyhoření, jeho diagnostika, léčba a prevence. Rovněž se teoretická část zaměřuje na osobnost a profesi porodní asistentky. Průzkumná část je zaměřena na souvislosti syndromu vyhoření s osobnostními charakteristikami. K zjištění výsledků byly použity dva dotazníky, které prošly validací na české populaci.
Burnout syndrome and its relation with personality characteristics in midwives
Keywords: syndrom vyhoření; porodní asistentka; pomáhající profese; osobnost; osobnostní charakteristiky; burnout syndrome; midwife; helping professions; personality; personality characteristics