Stavební spoření v České republice - Zajíčková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá analýzou stavebního spoření v České republice ve srovnání s hypotečním úvěrem. Teoretická část je věnována charakteristice možností financování bydlení, stavebnímu spoření a hypotečním úvěrům. Dále zde jsou vymezeny základní pojmy, legislativa, bankovní produkty a jejich poskytovatelé. V praktické části je práce zaměřena na komparaci stavebního spoření a hypotečních úvěrů z hlediska vyplacené státní podpory a objemu poskytnutých úvěrů. V závěru jsou analyzovány zásadní změny, které proběhly v rámci existence zákona o stavebním spoření, a jejich dopady na zájem o samotné stavební spoření.
Construction savings in the Czech Republic
Keywords: banky; bankovní produkty; hypoteční úvěry; stavební spoření; novely stavebního spoření; banks; bank products; mortgage loans; construction savings; construction savings law amendments