Analýza vlivu IT klastru v Královéhradeckém kraji - Ledašilová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce "Analýza vlivu IT klastru v Královéhradeckém kraji" se zabývá základními pojmy, které se týkají klastrů a klastrových iniciativ a jejich dopadu na regionální rozvoj. Klastry sdružují oborově příbuzné firmy a přidružené instituce v rámci regionu. Klastry přispívají ke zvyšování jejich konkurenceschopnosti. Cílem práce je posouzení vlivu ICT klastru na hospodářství zkoumaného regionu prostřednictvím vybraných ekonomických veličin. Práce představuje HIT klastr, jeho členy a jejich ekonomické výsledky.
Analysis of The Impact of IT Cluster in Kralovehradecky Region
Keywords: analýza vlivu; HIT klastr; inovace; klastr; klastrové iniciativy; regionální rozvoj; výzkum; analysis of the impact; HIT cluster; innovation; clusters; cluster initiative; regional development; research