Řízení pracovního kapitálu ve společnosti Synthesia, a.s. - Bednářová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá tématem řízení pracovního kapitálu. Pozornost je věnována základním pojmům a ukazatelům finanční analýzy relevantním pro řízení pracovního kapitálu. Teoretické poznatky jsou následně aplikovány na data poskytnutá společností Synthesia, a.s. V závěru práce je hodnocen současný stav řízení pracovního kapitálu společností, spolu s možnými návrhy jeho zlepšení.
Working capital management in Synthesia, a.s.
Keywords: working capital; Inventory management; receivables management; management of financial assets; pracovní kapitál; Řízení zásob; řízení pohledávek; řízení finančního majetku