STR analýza chromozomu X - Šmídová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce je věnována analýze krátkých tandemových repetitivních sekvencí (STR) a to na chromozomu X. Povedlo se nám sestrojit a optimalizovat multiplexní PCR assay. Díky tomu jsme výrazně zkrátili dobu analýzy a celkově jsme snížili její náročnost. Pomocí multiplexní PCR jsme analyzovali vzorky 100 nepříbuzných žen z české populace. Takto jsme vytvořili databázi frekvencí vybraných alel v české populaci.
STR analysis of X chromosome
Keywords: STR; krátké tandemové repetitivně sekvence; chromozom X; X-STR; multiplex PCR; analýza; short tandem repeat; chromosome X; multiplex PCR; analysis