Funkční MR mozku - úloha radiologického asistenta - Nedělková, Martina (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá úlohou radiologického asistenta při vyšetření funkční magnetickou rezonancí mozku. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část popisuje anatomii a patologie mozku, které se zobrazují při tomto vyšetření, dále se zabývá magnetickou a funkční magnetickou rezonancí. Praktická část je zaměřena na popis průběhu vyšetření a na jednotlivé úkony, které provádí radiologický asistent.
Functional MR screening of the brain - the role of radiology assistant
Keywords: mozek; patologie mozku; funkční magnetická rezonance; radiologický asistent; brain; pathology of the brain; functional magnetic rezonance; radiology assistant