Zhodnocení faktorů rozvoje obcí - Šustrová, Erika (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a zhodnocením faktorů rozvoje obcí. V první části je charakterizován municipální ekonomický systém, rozvojové aktivity obcí a strategické plánování. V části druhé je provedena analýza a zhodnocení faktorů rozvoje vybraného vzorku obcí. Tyto obce jsou rozděleny do dvou kategorií (obce do 5.000 obyvatel a obce nad 5.000 obyvatel). Cílem bakalářské práce je zmapovat současný stav a možnosti rozvoje obcí. Dále na základě jejich strategických dokumentů vytipovat faktory pro rozvoj, provést analýzu a zhodnocení faktorů rozvoje. V neposlední řadě je důležité vypozorovat zásadní rozdíly v plánování rozvojových aktivit v rámci jednotlivých velikostních kategorií.
Evaluation of development factors of the municipalities
Keywords: municipalities; municipal economic system; Strategic Planning; development programs; Saaty´s method; obce; ekonomický municipální systém; strategické plánování; programy rozvoje; Saatyho metoda