Spokojenost pacientů jako indikátor kvality ošetřovatelské péče - Plšková, Petra (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá problematikou spokojenosti pacientů jako indikátorem kvality ošetřovatelské péče. Práce je teoreticko-výzkumného charakteru. Cílem této práce bylo zjistit spokojenost pacientů na interních odděleních ve dvou zkoumaných nemocnicích. Teoretická část přehledně předkládá definici, vývoj a historii ošetřovatelství, funkce moderního ošetřovatelství, kvalitu péče a její indikátory. V empirické části jsou uvedeny výzkumné otázky, metodika prováděného výzkumu a porovnání v jakém zařízení jsou pacienti více spokojeni s poskytovanou péčí. V závěru je uvedeno zhodnocení dosažených výsledků a celé práce.
Patient satisfaction as an indicator of the quality of nursing care
Keywords: ošetřovatelství; kvalita; indikátor; pacienti; nursing; guality; indicator; patients