Edukativní simulátor řídicího panelu CNC frézky - Flandera, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem této diplomové práce je vytvoření simulátoru řídicího panelu k CNC frézce pro edukaci studentů středních průmyslových škol, zejména prvních ročníků. Simulátor je tvořen v programovacím prostředí Python a obsahuje všechny prioritní funkce pro ovládání a chod CNC frézy včetně animace a nahrání externího programu v G kódu. Student bude moci pracovat v ručním nebo automatickém režimu a volit různé parametry pro obrábění. Student po absolvování tohoto simulátoru bude obeznámen se základními vlastnostmi CNC frézování a bude moci snáze pokročit ke sofistikovanějším programům či k reálnému CNC frézování.
CNC control panel simulator for education
Keywords: CNC frézování; G kód; program; fréza; frézka; Python; řídící panel; CNC milling; G-code; program; milling machine; mill; Python; control panel