Rekonverze a revitalizace vojenského areálu v Chlumci nad Cidlinou - Košvanec, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou rekonverze a revitalizace opuštěných vojenských areálů. Předmětem teoretické části je vysvětlit základní pojmy a poskytnout souhrnný přehled týkající se problému vojenských brownfields. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku a vymezení základních pojmů. Praktická část se zabývá ukázkou procesu rekonverze a revitalizace vojenského areálu v Chlumci nad Cidlinou a vyhodnocením reality od teoretických možností.
Reconversion and revitalization of a military area in Chlumec nad Cidlinou
Keywords: reconversion; revitalization; processes; Projects; army territories; rekonverze; revitalizace; Brownfields; procesy; projekty; vojenské areály