Přesun zboží ze silniční na železniční dopravu v rámci systému jednotlivých vozových zásilek - Žáčková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá přepravou zboží od dodavatele z Bělehradu k odběrateli, který má sídlo v německém Düsseldorfu. První kapitola obsahuje teoretické vymezení zkoumané problematiky, tedy ekonomické a technologické pojmy v dopravě. Druhá kapitola je věnována analýze současného stavu přepravy zboží na trase Bělehrad-Düsseldorf a vyčíslení nákladů. Na základě závěru analýzy jsou v další kapitole navrženy způsoby přepravy zboží, které budou odpovídat požadavkům odběratele. V poslední kapitole jsou tyto návrhy zhodnoceny.
Carriage of goods from road to rail transport within the system of individual wagonloads
Keywords: přeprava zboží; manipulační prostředky; náklady; ČD Cargo a.s.; carriage of goods; handling equipment; costs; ČD Cargo a.s.