Trestný čin neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení, na zdravotní pojištění a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti - Vitman, Petr (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor se v práci nejprve zabývá obecně problematikou neodvádění daní v České republice. Dále charakterizuje trestný čin, vymezuje skutkovou podstatu, důvody a důsledky, které vedou k neodvedení daně a pojistného. Charakterizuje také problematické oblasti, se kterými se orgány činné v trestním řízení setkávají při dokumentaci této daňové trestné činnosti.
Criminal act of failure to transfer taxes and statutory social insurance and health insurance contributions
Keywords: trestná činnost; daň z příjmů; pojistné; zaměstnavatelé; zaměstnanci; trestní řízení