Znalost a využití antikoncepčních metod u dívek v maturitních ročnících - Uhlířová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce s názvem Znalost a využití antikoncepčních metod u dívek v maturitních ročnících má teoreticko-průzkumný charakter. V teoretické části je metodou literární rešerše zpracována stručná historie antikoncepce, jednotlivé antikoncepční metody a období adolescence. Průzkumná část, sestavená na podkladě kvantitativního dotazníkového šetření, zpracovává výsledky mapující znalosti adolescentek o antikoncepčních metodách, jejich zdroje informací o tématu a osobní zkušenosti dívek s antikoncepcí.
Knowledge and use of contraceptive methods among girls in graduating years
Keywords: antikoncepční metody; adolescenti; dívky; znalosti; osobní zkušenosti; contraceptive methods; adolescent; girls; knowledge; personal experiences