Vyhodnocení fluktuací radarových odrazů od terénu a návrh algoritmu mapy pozemního clutteru - Valenta, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce obsahuje analýzu vyhodnocení vlastností radarových odrazů od pozemních předmětů při pozorování pozemním radarem. S využitím reálných záznamových dat z radaru je dle míry fluktuace statistik efektivní odrazné plochy navrhnuta vhodná velikost buňky mapy clutteru. Práce dále obsahuje výsledky statistického vyhodnocení míry fluktuace zkoumaných parametrů pro pozemní cíle jako celek i dle jejich kategorie.
Analysis of ground clutter signal and design of ground clutter map generation algorithms
Keywords: radary; odrazy od pozemních předmětů; fluktuace; mapa clutteru; radar; ground clutter; fluctuation; clutter map