Demografický vývoj města Polná v 19. století - Pitzmosová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce popisuje demografický vývoj města Polná v 19. století na základě dvou typů pramenů: matrik a sčítacích operátů.
Demographic development in the town Polná in the 19th century
Keywords: demografický vývoj; Polná; Židé; 19. století