Sledovací systém dostupnosti směrovačů na síti - Kuchta, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem teoretické části této bakalářské práce je vytvořit přehled technologií pro monitoring síťových zařízení. Porovnat dostupné technologie z hlediska náročnosti na sledovaný i sledující prvek s ohledem na možnosti a vlastnosti, které daná technologie nabízí. V závěru teoretické části je výběr produktů, které jsou co nejméně softwarově náročné. Praktická část pak zahrnuje implementaci monitorovacího systému s důrazem na co nejmenší náročnost sledovaného prvku.
Watchdog system for monitoring reachebility of routers
Keywords: monitoring; router; dostupnost; SNMP; ICMP; RMON; reachability