Analýza integračních metod užívaných v České republice ve vztahu k romské minoritě - Horváthová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce popisuje současné užívané integrační metody v oblasti integrace Romů do společnosti, které jsou analyzovány po stránce funkčnosti, ve vztahu zákonným normám a dopadu na lokální úrovně. V závěru je navržen model advokační skupiny k zajištění komplexnosti metod na všech rozhodovacích úrovních.
Integration methods analysis used in relation to Roma in the Czech Republic
Keywords: Romská minorita; Integrace; advocacy skupina; Roma minority; Integration; advocacy group