Charakteristika klastrů v České republice - Vrbová, Petra (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá všeobecnou charakteristikou klastrů v České republice a identifikací odvětví vhodných ke klastrování ve vybraném kraji. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení významu, historie, typologie a životního cyklu klastrů včetně charakteristiky metod identifikace klastrů. Praktická část aplikuje na vybraný kraj metody vysvětlené v teoretické části a věnuje se posouzení současného stavu klastrů v České republice. Diplomová práce je zakončena zhodnocením získaných výsledků a následnými doporučeními.
Characterization of Czech Republic´s Clusters
Keywords: klastry; klastrová politika; lokalizační koeficient; analýza; clusters; cluster policy; localization quotient; analysis