Kapilární mikrochromatografie přírodních látek - Žídek, Radek (Univerzita Pardubice, 2009)
Byl zkoumán vliv obsahu methanolu v mobilní fázi na separaci flavonoidů na náplňových a monolitických kolonách metodou kapalinové mikrochromatografie a kapalinové chromatografie asistované elektrickým polem. Byla připravena metakrylát-esterová monolitická kolona a byla použita na separaci flavonoidů. Výsledky byly zpracovány a vyhodnoceny.
Capillary microchromatography of natural compounds
Keywords: flavonoids; liquid chromatography; monolithic columns; filled columns; separation methods; flavonoidy; kapalinová chromatografie; monolitické kolony; náplňové kolony; separační metody