Dějiny a dramaturgie aktivních ochotnických divadel na Poděbradsku - Červenková, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá dějinami aktivních ochotnických souborů na Poděbradsku. Dále se prostřednictvím recenze zhlédnutých divadelních her snaží o nastínění dramaturgie každého souboru. Cílem práce je popsat proměnu jednotlivých ochotnických spolků a zobrazit jejich rozdílné fungování.
History and dramaturgy of active amateur theatricals on Poděbradsko
Keywords: Poděbrady; ochotnické divadlo; divadelní spolky; ochotnické soubory; theatrical ensembles; amateur theatricals