Radionuklidové metody v diagnostice a určení terapeutické odpovědi u pacientů se sarkoidózou - Martinková, Helena (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá onemocněním zvané sarkoidóza. Popisuje, jaké jsou možnosti radionuklidové diagnostiky a taktéž léčby tohoto onemocnění. Rovněž se práce věnuje obecně oboru nukleární medicíny, s čímž souvisí základní fyzikální principy, radiofarmaka a taktéž radiační ochrana.
Radionuclide methods in the diagnosis and identification of therapeutic response in connection with patients with sarcoidosis
Keywords: sarcoidosis; radionuclide examination; nuclear medicine; scintigraphy; positron emission tomography; sarkoidóza; radionuklidové vyšetření; nukleární medicína; scintigrafie; pozitronová emisní tomografie