Úprava uličního prostoru ulic Husova a K Zámečku v Hradci Králové - Mandys, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem této bakalářské práce byla úprava uličního prostoru ulic Husova a K Zámečku nacházejících se v jihovýchodní části Hradce Králové - v Novém Hradci Králové. Ve své práci jsem se zaměřil především na pěší a cyklistickou dopravu a také na dopravu v klidu. V rámci zklidnění dopravy byly navrženy zpomalovací prvky. Součástí řešení je také celková rekonstrukce samotné stávající komunikace s mírnými změnami jejího směrového vedení a sjednocení všech vjezdů na okolní pozemky.
Building Correction of The Area Husova and K Zámečku streets in Hradec Králové
Keywords: rekonstrukce; místní komunikace; chodníky; cyklostezky; zúžení komunikace; křižovatky; parkovací stání; zvýšené křižovatky; zvýšené přechody pro chodce; místa pro přecházení; bezbariérové užívání; reconstruction; local roads; pavements; bicycle paths; narrow roads; intersection; parking; raised intersection; raised pedestrian crossing; places for walking; wheelchair use