Modernizace vozového parku Dopravního podniku města Hradce Králové - Hromádko, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce popisuje reálné začlenění pohonu CNG do struktury vozového parku Dopravního podniku města Hradce Králové. Návrhy možných variant začlenění pohonu CNG do autobusového parku společnosti jsou úzce propojeny s výstavbou čerpací stanice CNG. Na základě toho předpokladu došlo ke vzájemné komparaci navrhovaných variant, jimiž jsou: výstavba čerpací stanice v režii plynárenské společnosti a výstavba čerpací stanice v režii Dopravního podniku města Hradce Králové. Po stanovení vítězné varianty došlo k porovnání této varianty s dosud používaným naftovým palivem. Vzájemná konfrontace vypovídá o výhodnosti či nevýhodnosti využití paliva CNG jako alternativy nafty, v podmínkách královéhradecké MHD.
Modernization of the Transport Undertaking of the city Hradec Králové
Keywords: modernizace; autobusy CNG; čerpací plnící stanice CNG; Dopravní podnik města Hradce Králové a.s; modernization; Buses CNG; refueling station CNG; transport undertaking of the city Hradec Králové