Vývoj české měny po roce 1993 - Kollárová, Anna (Univerzita Pardubice, 2009)
Hlavní část bakalářské práce je zaměřená na vývoj české koruny a devizového kurzu po roce 1993. Práce definuje také pojem měna, její vlastnosti a funkce, zachycuje stručnou historii vývoje koruny. Podává spíše všeobecný pohled na vývoj měny, jako i konkrétní vývoj devizového kurzu od roku 1993. Obsahuje také přehled současných bankovek a mincí, jako i ochranné prvky bankovek proti padělání.
Development of the Czech currency after year 1993
Keywords: currency; Czech crown; development; foreign exchange rate; history; banknotes; měna; česká koruna; vývoj; devizový kurz; historie; bankovky