Analýza časových řad platební bilance České republiky - Vaníčková, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem této práce je analýza časových řad platební bilance České republiky. V teoretické části se zabývám platební bilancí jako takovou s aplikací nového manuálu BPM6 a v další části teorií časových řad a následnou analýzou běžného účtu, kapitálového účtu a finančního účtu.
Analysis of time series of the balance of payments of the Czech Republic
Keywords: balance of payments; horizontal and vertical structure of the balance of payments; analysis of time series and prediction; platební bilance; horizontální a vertikální struktura platební bilance; analýza časových řad a predikce