Finite und infinite Verbformen - Hronková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá finitními a infinitními formami sloves v německém jazyce. Po obecných informacích následuje popis a členění obou forem. Autor se věnuje finitní formě sloves, která tvoří větší část práce, poté charakterizuje infinitní formu a věnuje se také gramatickým kategoriím tohoto slovního druhu. V druhé části uvádí pravidla a použití minulého času - Perfekta ve vyučování.
Finitní a infinitní formy sloves
Keywords: výuka; německý jazyk; slovesa; perfektum; infinitiv; Gramatika