Ošetřovatelský proces o ženu s hysterektomií abdominální a LAVH - Veselá, Ludmila (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ošetřovatelské péče u ženy s hysterektomií, a to konkrétně s hysterektomií abdominální a laparoskopicky asistovanou vaginální hysterektomií. V teoretické části jsou shrnuty základy anatomie dělohy a problematika gynekologických operací. Je popsána očetřovatelská péče před a po výkonu a jsou nastíněny psychologické aspekty hysterektomie. V praktické části jsou vytvořeny krátkodobé plány ošetřovatelské péče u dvou pacientek. V závěru je zhodnocena účinnost a eventuální rozdíly plánů.
Nursing process of woman with abdominal hysterctomy and LAVH
Keywords: hysterektomie; předoperační příprava; operace; pooperační péče; Komplikace; Ošetřovatelská péče; ošetřovatelský proces