Vývoj znečištění ovzduší v důsledku emisí z dopravy v ČR - Bajerová, Jana (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem znečištění ovzduší v důsledku emisí z dopravy, rozborem problematiky dopravy a její funkce v národním hospodářství. Popisuji zde vyhodnocení emisní zátěže na základě emisní bilance a postup při hodnocení zdravotních rizik na základě výstupů rozptylové studie.
Progression of air polution as a result of Transport emission in the Czech Republic
Keywords: Doprava; motorové dopravní prostředky; výfukové plyny; Emise; imisní situace