Technologie Spanning Tree Protocolu na platformě MikroTik - Matušina, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem práce je ověřit Spanning Tree Protocol na platformě MikroTik a porovnat jej se zařízením Cisco. V teoretické části autor popíše možnost vzniku smyček na L2 vrstvě a řešení tohoto problému pomocí SPT dle normy IEEE 802.1d včetně RSTP. V praktické části autor navrhne topologie postihující řešení smyček v síti na L2 vrstvě na zařízeních MikroTik a Cisco včetně příkladů, jak každá technologie přistupuje k řešení výpadků linek. V závěrečném hodnocení provede výsledné zhodnocení jednotlivých technologií STP a RSTP.
Spanning Tree Protocol on Mikrotik platform.
Keywords: síťová topologie; vznik a řešení smyček; Network topology; solving network loops