Překlad dynamického rozsahu IP adres do statického rozsahu pro stanice sytému EDGE - Pechanec, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce řeší překlad dynamicky přiřazené adresy do statického rozsahu pomocí modulu netfilter. Navržený systém je implementován do EDGE routeru ER75 a linuxového serveru s jádrem 2.4 a vyšší.
Translation of dynamic assigned IP addresses to static pool on EDGE system
Keywords: počítačové sítě; protokoly; TCP/IP; IP adresy; překlady; dynamické procesy