Hospodaření českého dovozního podniku pod vlivem cla, kurzových rozdílů a DPH - Čejková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka ve své práci rozebírá dva základní ukazatele hospodaření podniku, a to hospodářský výsledek a cash flow a jejich položky.Dále je v práci rozebrán vliv cel, kurzových rozdílů a DPH na hospodářský výsledek a cash flow dovozního podniku. Jako konkrétní příklad je uveden podnik Alfaco, s.r.o., se sídlem v Chocni.
The economy of Czech import company influenced by duty, differences of rates and value-added tax
Keywords: hospodaření firmy; cla; Zahraniční obchod; Daně; Náklady; Výnosy; podniky