Odstraňování kyanidů z vod - Muselíková, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá biologickou degradací kyanidů v modelovém vzorku odpadní vody mikroorganismy Escherichia coli a Pseudomonas aeruginosa. Kromě sledování vlivu zvoleného mikroorganismu na rychlost degradace, byl dále sledován vliv počáteční koncentrace kyanidů a teploty. Dalším testovaným faktorem byl vliv použitého organického substrátu na degradaci kyanidů. Bylo prokázáno, že testované mikroorganismy jsou schopny kyanidy z modelového vzorku vody úspěšně odbourávat.
Removing of cyanides from water
Keywords: Biodegradation; wastewater treatment; cyanide; escherichia coli; pseudomonas aeruginosa; biodegradace; čištění odpadní vody; kyanidy