Model revízie koncových prvkov Jednotného systému varovania a vyrozumenia obyvateľstva - Ilcsiková, Mária (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou návrhu a realizácie modelu revízie jednotného systému varovania a vyrozumenia (ďalej len JSVV) obyvateľstva. Súčasťou práce je teoretické oboznámenie sa s pojmami ako civilná ochrana obyvateľstva a krízové riadenie. Hlavným ťažiskom je vysvetlenie pojmu jednotiek JSVV, ich fungovanie a účel, s tým spojené je vytvorenie modelu pre optimálne trasy revízie jednotiek JSVV v predvolenej aplikácii ArcGIS.
Model of revision terminal element standard system warnings and population notice
Keywords: jednotný systém varování a vyrozumění obyvatel; ochrana obyvatel; Krizové řízení; revize prvků JSVV; Modelování; standard system warnings and population notice; protection of the population; Crisis Management; review the elements JSVV; modeling