Čáslav a její archiv (18. - 20.st.) - Pilařová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Obsahem této bakalářské práce jsou dějiny čáslavského archivu. Je zde popsána historie města Čáslavi, zejména se však tato práce zaměřuje na vývoj městské registratury, vznik Městského a následně i Okresního archivu v Čáslavi, jejich vývoj a ukončení činnosti. Popisuje archiválie,v těchto archivech uložené a zmiňuje se také o některých významných osobnostech, které zde pracovaly. Cílem této práce bylo popsat dějiny čáslavského archivu a zdůraznit jeho význam pro město a okolí.
Čáslav and the archive of Čáslav (18 - 20 Century)
Keywords: Čáslav; archives; registry; history; archival documents; personalities; Čáslav; archivy; registratura; dějiny; archiválie; osobnosti