Organizační struktury v průmyslovém podniku střední velikosti - Uchytil, Otto (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na systém a smysl organizování a struktury organizace ve středně velkých průmyslových firmách. První kapitoly se zabývají obecným přehledem typů organizačních struktur. Následující část podává základní informace o třech vybraných firmách. U těchto firem analyzuje a porovnává jejich organizační struktury. Největší pozornost je věnována firmě NATE - nápojová technika a.s.. V posledních částech práce hodnotí přínosy a poznatky teorie a praxe, navrhuje případné možné změny v organizaci řízení firmy NATE. V závěru bakalářská práce shrnuje obecně výsledky.
Organizational structures in the middle-sized industrial company
Keywords: Management; hierarchie; organizační architektura; organizační struktury; delegování; pravomoc; odpovědnost; Hierarchy; organizational architecture; organizational structures; delegation; Authority; Responsibility