Analýza finančního zdraví obcí na základě stanovených indikátorů - Štěpánková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu vybraných obcí pomocí indikátorů Ministerstva financí ČR. Cílem bakalářské práce je vypočítat vybrané indikátory a zařadit je do určených hodnotících škál, podle nich se ukáže finanční rizika obcí a také dlouhodobá a krátkodobá stabilita. Teoretická část představuje obec, její pravomoci a obecní rozpočet. V praktická část je zaměřená na analýzu vybraných obcí, následně aplikace indikátorů a jejich zhodnocení.
Analysis of the financial health of municipalities based on established indicators
Keywords: finanční analýza; finanční zdraví obce; obce; obecní rozpočet; vybrané indikátory; financial analysis; financial health of the municipality; municipalities; municipality budget; selected indicators