Analýza rozvoje plaveckého areálu Pardubice v souvislosti s dotační politikou - Bendová, Alena (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou financování sportovního zařízení ve vlastnictví obce z veřejného rozpočtu. První část práce je zaměřena na charakteristiku sportu, jeho postavení ve veřejném sektoru jako veřejný statek. Shrnuje možné zdroje financování sportovního zařízení. Druhá část analyzuje konkrétní sportovní zařízení, Plavecký areál v Pardubicích v letech 2003 – 2006. Jsou zde uvedeny konkrétní případy čerpání financí a využívání sportovního zařízení.
The analysis of development of swimming pool Pardubice in connection with the subvene politics
Keywords: financování; ekonomika sportu; veřejné finance; veřejné zdroje; plavecké areály