Výskyt kyberšikany mezi studenty pardubických středních škol - Fröhlich, Eva (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se věnuje fenoménu dnešní doby internetové komunikaci a jejímu riziku kyberšikaně. V teoretické části se budu zabývat vymezením specifik internetové komunikace, jaká jsou její pozitiva a negativa, a porovnám ji s komunikací reálnou. Tato bakalářská práce se bude zabývat vymezením tradiční šikany, kyberšikany, jejich porovnání, vymezení typů agresorů a obětí, primární prevencí. V závěru jsou uvedeny příklady kyberšikany ze světa, ale i z Čech. Praktická část je založena na dotazníkovém šetření mezi středoškolskými studenty. Výsledky výzkumu budu interpretovat v závěru své práce
The incidence of cyberbullying among students of secondary schools in Pardubice
Keywords: Internet; internetová komunikace; agrese; šikana; kyberšikana; internet communication; agression; bullying; cyberbullying