Sledování kvality života u pacientů po prodělané cévní mozkové příhodě v závislosti na typu akutní léčby - Arnoštová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce na téma "Sledování kvality života u pacientů po prodělané cévní mozkové příhodě v závislosti na druhu akutní léčby" má za cíl zjistit, zda druh léčby podaný v akutním stádiu nemoci může mít následný vliv na budoucí kvalitu života. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část zmiňuje základní charakteristiku cévních mozkových příhod, rizikové faktory, klinický obraz, diagnostiku a možnosti léčby cévních mozkových příhod. Další kapitoly pojednávají o fázích a typech rehabilitace, informují o aspektech ovlivňující kvalitu života a zabývají se možnostmi hodnocení kvality života. Výzkumná část práce se skládá z kvantitativního šetření, s využitím dotazníku SF - 36. Pomocí dat získaných při dotazníkovém šetření byly vyhodnoceny výzkumné otázky a ověřena hypotéza. V závěru práce se nachází celé její zhodnocení.
Monitoring the quality of life in patients after a stroke depending on the type of acute treatment
Keywords: cévní mozková příhoda; kvalita života; rehabilitace; trombolýza; stroke; quality of life; rehabilitation; thrombolysis