Logtistické využití výměnných nástaveb v systému kombinované přepravy - Frantová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Autorka se ve své práci zabývá systémem výměnných nástaveb v kombinované přepravě. V první části jsou popsány jednotlivé druhy, konstrukce a parametry výměnných nástaveb. Druhá část se zabývá druhy překládky systému. V poslední části se autorky zabývá logstickým využitím a potenciálem systému.
Logistics of utilizing swap bodies in combined transport
Keywords: výměnná nástavby; kombinovaná přeprava; horizontální překládky; vertikální překládky; swap body; intermodal transport; horizontal transhipment; vertical transhipment